-
Kurser

VÄLKOMMEN
CHOKLADSKOLAN
KURSER
CHOKLADFACKHANDEL
NORA STAD & LOGI

-

På en pralinkurs – där börjar resan

I början av september 2009 slogs portarna upp till Sveriges första chokladskola i Nora, norr om Örebro.

På skolan erbjuds kurser i bland annat praktisk pralintillverkning, kolakokning och provningsledning. Nora Chokladskola är öppen både för yrkesfolk och privatpersoner.

I anslutning till utbildningsköket ligger en chokladfackhandel med försäljning av råvaror och utrustning för pralintillverkning. Där handlar du bekvämt med betalkort (kontantfritt).

Chokladfackhandeln kan även besökas på webben. Adressen är www.marron.se.

-

Molinillo – en mexikansk visp för att skumma chokladdryck.

 

Affärsidén

Chokladskolan är en fristående skola som startades i september 2009. Vi har spetskompetens inom chokladtillverkning. På skolan erbjuds utbildningar för både nybörjare och mer erfarna chokladmakare.

Vi har sedan skolan startades utbildat ungefär 250 elever per år. Bland dem återfinns ett par i den svenska chokladeliten. En del har även blivit framgångsrika internationellt.

På skolan finns över 19 års erfarenhet av chokladtillverkning och 18 års erfarenhet av utbildningar. Vi har breda kunskaper i branschen och kan förmedla kontakter både till samarbetspartners och attraktiva leverantörer.

Läs också vår integritetspolicy.

 

Människorna

Ägare till skolan är utbildare Ingela Svedbro. Webbplatsen och marknadsföringen står Marcus Granbom för. På de flesta kurserna är Diana, Ramia eller Marcus kursvärd.

 

 

Platsen

Nora Chokladskola är belägen i trästadsidyllen Nora, 3,5 mil norr om Örebro. Skolan ligger med utsikt mot Hagbyån, några stenkast från den gamla stadsmiljön.

 

Hållbarhetsarbete

Vi uppmuntrar till samåkning genom att sammanföra elever som bor nära varandra eller utmed samma vägsträckning.

Luncherna som serveras varje lördag är vegetariska.

Choklad och fyllningar som blir över på kurserna tar du med hem.

Askarna ni fyller med era praliner med är svensktillverkade.

Vi städar med vattenånga istället för kemikalier och lämnar återvinning med cykelkärra.Nora Chokladskola  ·  bokning@chokladskolan.com
070-319 34 64  ·  Chokladstudio: Hagbyvägen 26, 713 30 Nora
 

Nyhetsbrev


MARRON
chokladfackhandel AB

MARRON

 

Kökspartner: Ballingslöv

Ballingslöv